manis macam gula

Monday, September 14, 2009

Kad raya spesel edition


Selamat hari raya semua!!!!!!

Monday, August 17, 2009

Model terbaru lagu Hero - Mariah Carey

video

Ada benda dalam dunia ni,
yang kita tak dapat beli,
walaupun duit dan harta kita banyak...

Ada perkara dalam dunia ni,
yang susah kita nak nampak,
tapi buat kita senyum dan rasa sebak...


Monday, July 13, 2009

rumah di kayangan

pagi-pagi lif kat rumah rosak....


jadi kena turun ikut tangga....





dari tingkat 14 okeee.......


tu lahhh...nak duk umah tinggi-tinggi mcm kayangan lagi.....



sib baik pagi ni ada meeting... klau tak, sumpah aku EL......



Grrrrr.....

Sunday, July 12, 2009

kamu ni kuno lahhhh

kadang-kadang aku pelik....

kenapa ada orang disekeliling kita mengaku 'kawan'...
tapi buat perangai pelik...

ye lah...kawan dari zaman dulu-dulu....
share banyak perkara sama-sama dari dulu...
tapi sampai sekarang masih 'dolu-dolu'....

aiiyooooo....terima hakikat lah sayang.....
kebahagian orang lain tak sama macam diri kita....

lukisan kenangan walau secantik mana pun....ia cuma kenangan....
kamu hanya boleh lihat dan kenang....

tapi lukisan masa depan....walau masih kabur....
berusnya kan di tangan kita....
sendiri corak dan lukis....




apa kamu fikir tak mungkin cantik dan bahagia???

Monday, July 6, 2009

pelangi selepas hujan

dulu kau pernah putus cinta...

sakit dalam hati tak terperi...

dia bunuh hati dan jiwa....

perit buat kau rasa mati....


tangis jadi darah...

senyuman dalam parah...


tapi kamu dulu teman....

cuma cinta datang kemudian...

kau sangka akan berpanjangan...

tapi jodoh, Tuhan yang tentukan...

bila cinta tiada, hubungan teman berantakan...

benci jadi alasan..teman putus ditengah jalan...


kau simpan dendam dan sakit hati....

jauh dalam lipatan nurani...

kau biar busuk jadi dendam...

kau cuba lupa siang dan malam....


tapi apa guna sakit hati dan dendam...

kau tambah luka jadi lebih dalam....

cuba lupa dan maafkan...

hati kau akan jadi sejuk dan aman...


salah siapa kau atau dia...

semua itu Tuhan punya kerja...

kau kata salah dia....

tapi kau lupa diri sendiri kurang sempurna....


anggap saja musibah itu beri nikmat...

selepas tangis kau temui cinta yang sarat...

aku percaya itu.....


happy wedding, bro!!!
*sekadar gambar hiasan.. (T_T)


Thursday, July 2, 2009

MMSiinnnnggggg tanda sayang

aku masih ingat, first time aku pakai hp masa aku umur 19 tahun. Masa tu aku semester 3 amik diploma. Aku beli hp Nokia 32 seposen. Gila oudated sebab time tu semua orang dah meroyan sana sini pakai Nokia 33 ten. Tapi aku tak kisah pon. Sebab aku tak minat sangat. Aku beli pon sebab time tu ex-bf aku curang pegi kol & sms awek lain. aku bajet konon lepas aku ada hp, nnt dia tak kol awek lain dah....gila bodoh punya idea jahil.....Gggrrrrrrrr....

sejak tu aku terjebak dalam kancah telefon bimbit nih. tp aku tak de la smpai sanggup kumpul duit nak beli hp mahal2 @ yang paling 'in' dalam pasaran. sbb aku ni cuai. beli beribu pastu aku tertinggal kat atas meja kedai mamak la, jatuh kat jalan raya la, mcm2 tragedi lagi lahh... rugi rugi...

kira aku jenis 'tak-bawak-hp-pegi-keje-pon- tak-mati'

jadi aku beli untuk keperluan sahaja...asalkan aku boleh call dan sms, sudah.... jadi seingat aku, aku pakai satu-satu hp sampai la ke hujung hayat hp tu.... sampai rosak.... baru beli baru...

Al-kisahnya sekarang aku pakai hp soni erikson. hadiah dr suami. sebab hp aku rosak masa kenduri kawen kami dulu...lgsung tak boleh 'on'.... dah sampai ajal dia.... :(

hp soni erikson ni boleh MMS.... dan untuk pertama kalinya aku boleh hantar gambar muka sendiri pada orang lain.... dulu masa bercinta hp tak canggih, jadi cuma boleh sms hari2... sekarang dah kawen baru boleh guna MMS, jadi kami somi istri selalu MMS muka sendiri waktu keje... muka masa meeting.... muka masa taip surat...muka masa bengang dengan boss...

baru tadi aku terima MMS dari suami...

dia hantar ini....

katanya jangan mengantok sebab usus kami bercantum jadi nnt dia turut mengantok..

aku gelak...sebab dia reply MMS yang aku hantar semalam...


aku hantar muka mengantok masa meeting ...ZZzzzzZZZzzz...

jadi kerana nak kutuk dia hantar MMS outdated....

aku hantar ini...


aku kata - hahahahah.... tu MMS semalam laa...tu la hp tak canggih...
Naahhhh!!!! amek ni gambar ketiak Mirul

Lepas tu dia reply balik....


dalam hati aku kata - Eeeeeee.....muka comel betul......
Rasa macam nak jatuh cinta seribu lapan puluh enam juta kali.....

nak reply balik dengan hantar muka yang lebih comel tp hp aku pulak habis bateri...






ampehhh....







Sunday, June 28, 2009

jurugambar yang hot stuff


sekali lagi hujung minggu yang sibuk...

sabtu aku ada Bengkel Suri Kelas Masakan...

ahad pulak Bengkel Kraftangan Sulaman Riben...



.... kerja aku mmg macam tu.... (T_T)"

aku selaras event untuk komuniti di Putrajaya... ada macam2... dan aku rasa komuniti Putrajaya ni memang bertuah... semua event2 yang aku anjurkan kadang2 belanjanya beribu.... tp yuran yang dikenakan cuma rm15 laa....rm10 laa.... murah wehhh....

dan kerana kerja macam2 orang aku jumpa....pelbagai status.. perangai...sikap....golongan... semua tu buat aku belajar lagi banyak....

dan cakap pasal belajar...

semester baru dah bermula...aku dah semester 6.... wooohoooo..... tp dek kerja punya pasal kelas pertama terpaksa ponteng...hehehehe...... ok... aku janji semester ni mesti rajin buat assignment awal2...tak mo last menet...sebab semester ni final exam berkemungkinan jatuh bulan Oktober..... tarikh jangkaan aku bersalin pulak bulan September... hohohohoho...memang sengaja cari nahas kau yani.... tahu nak bersalin tetap nak ambik peksa....

tapi mesti belajar rajin2.....supaya anak tersenyum bangga ketika lahir.... dan boleh sama-sama ambil gambar pakai jubah graduasi tahun depan.... ohhh... itu penguat semangat...

berbalik kepada cerita hujung minggu yang aku habiskan dengan menguruskan bengkel-bengkel bersama komuniti Putrajaya tersayang... Suami cuba isi masa lapang dengan aktiviti yang berfaedah... belajar menjadi jurugambar yang hot stuff... (^_^)

kawan-kawan dari reyanz crew turun Putrajaya untuk kelas yang dihadiri sesama mereka... memang jurugambar kesayangan kami somi istri sbb mereka ini lah yang menjadikan kenangan kasih sayang kami di hari bahagia begitu OMG-aku-jadi-perasan-diri-sendiri-cantik...... hahaha...

bukan nak memuji berlebihan...aku kenal reyanz crew pon melalui internet...ye lahhh...bila kau nak kawen zaman-zaman sekarang ni, internet memang dah jadi macam nilai3 atau padang besar.... semua ada seyhhh...kau google je.... dari kad jemputan sampai la ke bunga telur...

jadi masa bekerja di pejabat pon terisi bukan...dari kau dok melangut je...hehehe....

aku jumpa ini milik anak muda bernama redza...wife dia sama nama dengan aku - Yani... sama nama tapi tak sama comel...Yani Redza lagi comel lahhh....Yani fuad muka sekarang dah gemuk dagu bercantum dengan leher...Grrrr..... ok berbalik pada topik asal..... Pakej yang aku ambik tu untuk Pre-Wedding...murah gila babeng aku tak tipu.....cuma RM199 sahaja.... aku sengaja ambik sebab suami aku time tu suka menggelabah depan kamera.....jadi kerana bimbang gambar kawen kelihatan seperti senyuman palsu, aku ambik pakej tu sebagai latihan untuk senyum ikhlas depan kamera.... oleh kerana pakej sangat murah, jadi aku fikir ---> mesti dia antar sorang je photographer.....tak kesahlah kan....kena la dengan harga.....

TAPI...

bila aku jmpa redza kat depan bangunan JPM masa hari yang dijanjikan.... ada 2 jejaka tak kurang hensem bersama-sama dia....ok, kali ni aku fikir macam ni ----> owhh... ni tukang pegang payung atau kawan2 dia saja datang menyibuk....... rupa-rupanya, ketiga-tiga tu la photographer aku untuk hari tu.... Redza + Adi + Nik..... dah la ramai, lepas tu sorang2 macam tiada emas atau perak didalam mulut...asyik bercakap dan gelak ketawa macam kami dah kenal seumur hidup.... heheheh...so sesi bergambar memang meriah + happening.... senyuman memang ikhlas sepanjang petang tu....


bergambar ditengah lalang pon tak mengapa...senyum tetap ikhlas...


sebab hati bahagia dan jurugambar kacak pula....

tp memang aku puas ati.... bila dapat full album lagi lah senyum dan sengih bergilir2 ambil tempat dibibir munggil aku dan suami.....

jadi aku sekali lagi dapatkan khidmat mereka masa kenduri belah suami.... kali ni Redza + Adi + Ben pulak yang datang.... Redza + Adi memang kami dah kawtim...Ben walaupun pertama kali jumpa dah riuh rendahkan kedai mak andam aku masa ari tu....


dan keputusan tu memang tepat...

mereka memang terbaikkkk dalam kelas tersendiri....

satu tips buat kamu yang ingin berkahwin n mencari photographer.... pastikan ada chemistry antara kamu dengan sang jurugambar.... kenal terlebih dahulu....kalau boleh jumpa jurugambar sekurang-kurangnya sekali sebelum majlis berlangsung....lebih-lebih lagi jika kamu atau pasangan pemalu orangnya....

bukan apa...keselesaan yang wujud antara kamu pasti membantu senyuman yang lebih natural... ohhh...itu apa yang aku rasa lahhh...mcm aku, suami dan reyanz crew dah jadi geng sekarang.....sebab dorang sempoi.... dan paling penting langsung tak double standard...ye lahh.. aku dan suami ni orang kampung....buat majlis pon bukan kat dewan-dewan besar...tapi layanan dorang mmg first class beb...aku ingt lagi, masa photoshoot kat majlis belah suami di Baling... kami konon-konon nak meredah sawah...jadi berjalan dengan kasut tumit tinggi memang bukan idea yang baik...jadi aku pakai selipar...tp masa nak capture gambar kena pakai heels la kan.... dorang tak bagi aku pegang heels tu ok...dorang tolong bawakkan...segala payung, handbag, bunga atau apa saja..... semua nya dorang uruskan.... kata dorang ----> ini hari besar korang... biar kami jadi kuli..... hehehehhehe.... and all this simple thing brings a big meaning to both of us...

ok la.....cukup aku membesarkan punggung jurugambar-jurugambar hot stuff ni....


korang memang best laa......