Sunday, June 28, 2009

jurugambar yang hot stuff


sekali lagi hujung minggu yang sibuk...

sabtu aku ada Bengkel Suri Kelas Masakan...

ahad pulak Bengkel Kraftangan Sulaman Riben...



.... kerja aku mmg macam tu.... (T_T)"

aku selaras event untuk komuniti di Putrajaya... ada macam2... dan aku rasa komuniti Putrajaya ni memang bertuah... semua event2 yang aku anjurkan kadang2 belanjanya beribu.... tp yuran yang dikenakan cuma rm15 laa....rm10 laa.... murah wehhh....

dan kerana kerja macam2 orang aku jumpa....pelbagai status.. perangai...sikap....golongan... semua tu buat aku belajar lagi banyak....

dan cakap pasal belajar...

semester baru dah bermula...aku dah semester 6.... wooohoooo..... tp dek kerja punya pasal kelas pertama terpaksa ponteng...hehehehe...... ok... aku janji semester ni mesti rajin buat assignment awal2...tak mo last menet...sebab semester ni final exam berkemungkinan jatuh bulan Oktober..... tarikh jangkaan aku bersalin pulak bulan September... hohohohoho...memang sengaja cari nahas kau yani.... tahu nak bersalin tetap nak ambik peksa....

tapi mesti belajar rajin2.....supaya anak tersenyum bangga ketika lahir.... dan boleh sama-sama ambil gambar pakai jubah graduasi tahun depan.... ohhh... itu penguat semangat...

berbalik kepada cerita hujung minggu yang aku habiskan dengan menguruskan bengkel-bengkel bersama komuniti Putrajaya tersayang... Suami cuba isi masa lapang dengan aktiviti yang berfaedah... belajar menjadi jurugambar yang hot stuff... (^_^)

kawan-kawan dari reyanz crew turun Putrajaya untuk kelas yang dihadiri sesama mereka... memang jurugambar kesayangan kami somi istri sbb mereka ini lah yang menjadikan kenangan kasih sayang kami di hari bahagia begitu OMG-aku-jadi-perasan-diri-sendiri-cantik...... hahaha...

bukan nak memuji berlebihan...aku kenal reyanz crew pon melalui internet...ye lahhh...bila kau nak kawen zaman-zaman sekarang ni, internet memang dah jadi macam nilai3 atau padang besar.... semua ada seyhhh...kau google je.... dari kad jemputan sampai la ke bunga telur...

jadi masa bekerja di pejabat pon terisi bukan...dari kau dok melangut je...hehehe....

aku jumpa ini milik anak muda bernama redza...wife dia sama nama dengan aku - Yani... sama nama tapi tak sama comel...Yani Redza lagi comel lahhh....Yani fuad muka sekarang dah gemuk dagu bercantum dengan leher...Grrrr..... ok berbalik pada topik asal..... Pakej yang aku ambik tu untuk Pre-Wedding...murah gila babeng aku tak tipu.....cuma RM199 sahaja.... aku sengaja ambik sebab suami aku time tu suka menggelabah depan kamera.....jadi kerana bimbang gambar kawen kelihatan seperti senyuman palsu, aku ambik pakej tu sebagai latihan untuk senyum ikhlas depan kamera.... oleh kerana pakej sangat murah, jadi aku fikir ---> mesti dia antar sorang je photographer.....tak kesahlah kan....kena la dengan harga.....

TAPI...

bila aku jmpa redza kat depan bangunan JPM masa hari yang dijanjikan.... ada 2 jejaka tak kurang hensem bersama-sama dia....ok, kali ni aku fikir macam ni ----> owhh... ni tukang pegang payung atau kawan2 dia saja datang menyibuk....... rupa-rupanya, ketiga-tiga tu la photographer aku untuk hari tu.... Redza + Adi + Nik..... dah la ramai, lepas tu sorang2 macam tiada emas atau perak didalam mulut...asyik bercakap dan gelak ketawa macam kami dah kenal seumur hidup.... heheheh...so sesi bergambar memang meriah + happening.... senyuman memang ikhlas sepanjang petang tu....


bergambar ditengah lalang pon tak mengapa...senyum tetap ikhlas...


sebab hati bahagia dan jurugambar kacak pula....

tp memang aku puas ati.... bila dapat full album lagi lah senyum dan sengih bergilir2 ambil tempat dibibir munggil aku dan suami.....

jadi aku sekali lagi dapatkan khidmat mereka masa kenduri belah suami.... kali ni Redza + Adi + Ben pulak yang datang.... Redza + Adi memang kami dah kawtim...Ben walaupun pertama kali jumpa dah riuh rendahkan kedai mak andam aku masa ari tu....


dan keputusan tu memang tepat...

mereka memang terbaikkkk dalam kelas tersendiri....

satu tips buat kamu yang ingin berkahwin n mencari photographer.... pastikan ada chemistry antara kamu dengan sang jurugambar.... kenal terlebih dahulu....kalau boleh jumpa jurugambar sekurang-kurangnya sekali sebelum majlis berlangsung....lebih-lebih lagi jika kamu atau pasangan pemalu orangnya....

bukan apa...keselesaan yang wujud antara kamu pasti membantu senyuman yang lebih natural... ohhh...itu apa yang aku rasa lahhh...mcm aku, suami dan reyanz crew dah jadi geng sekarang.....sebab dorang sempoi.... dan paling penting langsung tak double standard...ye lahh.. aku dan suami ni orang kampung....buat majlis pon bukan kat dewan-dewan besar...tapi layanan dorang mmg first class beb...aku ingt lagi, masa photoshoot kat majlis belah suami di Baling... kami konon-konon nak meredah sawah...jadi berjalan dengan kasut tumit tinggi memang bukan idea yang baik...jadi aku pakai selipar...tp masa nak capture gambar kena pakai heels la kan.... dorang tak bagi aku pegang heels tu ok...dorang tolong bawakkan...segala payung, handbag, bunga atau apa saja..... semua nya dorang uruskan.... kata dorang ----> ini hari besar korang... biar kami jadi kuli..... hehehehhehe.... and all this simple thing brings a big meaning to both of us...

ok la.....cukup aku membesarkan punggung jurugambar-jurugambar hot stuff ni....


korang memang best laa......

5 comments:

DreyanzColour said...

Salam Yanie... wah terlebih sudah...... Terharu kami rasa dengan cerita anda... Hehehe... thanx le buat korang berdua sbb korang ler nama Dreyanz kami terpahat di Putrajaya.. Hehe.. bila ade je apa2 Event yang melibatkan budak2 putrajaya kawin pasti kami akan dikenali orang walaupun kami tidak mengenali mereka... Dari situ ler saya rasa terharu sangat untuk group kami.. dengan berbekalkan Prewedding yang bernilai RM199 kami laburkan kepada Yani n Fuad kami rasa berbaloi dari apa yang kami ada sekarang.... So saya doakan Yani akan selamat melahirkan BABY yang Comei macam Fuad... Hehehe,.... INGAT BAGI TAU EK KALU DAH BERSALIN....

HappyIrfa said...

salam yanie..
gambar2 wedding yanie mmg klassss.
kenapalah masa kak wanie kawin dulu xde jumpa mende2 camni?rasa macam nak ajak cik abg bergambar sekali lagi?tp nak ke dia..huhu

ops..kawan tanya,kelas masakan dan dan mcm2 kelas tu hanya utk org putrajaya je ker?

haryani said...

redza - itu semua rejeki u guys, dong.... buat baik dibalas baik... heheheheh....

p/s - ok la..mungkin baby akan comel macam fuad sbb baru dpt tau yg dalam perut ni 'FUAD JUNIOR'!!!

k.wani - segala tuk nenek bengkel tu mmg untuk org putrajaya tp kita bukak gak untuk orang luar.... g la tgk kat www.ppj.gov.my

adialin said...
This comment has been removed by the author.
adialin said...

besar la ponggong2 mereka....hahahahhahahahhaa