Monday, September 14, 2009

Kad raya spesel edition


Selamat hari raya semua!!!!!!

Monday, August 17, 2009

Model terbaru lagu Hero - Mariah Carey

video

Ada benda dalam dunia ni,
yang kita tak dapat beli,
walaupun duit dan harta kita banyak...

Ada perkara dalam dunia ni,
yang susah kita nak nampak,
tapi buat kita senyum dan rasa sebak...


Monday, July 13, 2009

rumah di kayangan

pagi-pagi lif kat rumah rosak....


jadi kena turun ikut tangga....





dari tingkat 14 okeee.......


tu lahhh...nak duk umah tinggi-tinggi mcm kayangan lagi.....



sib baik pagi ni ada meeting... klau tak, sumpah aku EL......



Grrrrr.....

Sunday, July 12, 2009

kamu ni kuno lahhhh

kadang-kadang aku pelik....

kenapa ada orang disekeliling kita mengaku 'kawan'...
tapi buat perangai pelik...

ye lah...kawan dari zaman dulu-dulu....
share banyak perkara sama-sama dari dulu...
tapi sampai sekarang masih 'dolu-dolu'....

aiiyooooo....terima hakikat lah sayang.....
kebahagian orang lain tak sama macam diri kita....

lukisan kenangan walau secantik mana pun....ia cuma kenangan....
kamu hanya boleh lihat dan kenang....

tapi lukisan masa depan....walau masih kabur....
berusnya kan di tangan kita....
sendiri corak dan lukis....




apa kamu fikir tak mungkin cantik dan bahagia???

Monday, July 6, 2009

pelangi selepas hujan

dulu kau pernah putus cinta...

sakit dalam hati tak terperi...

dia bunuh hati dan jiwa....

perit buat kau rasa mati....


tangis jadi darah...

senyuman dalam parah...


tapi kamu dulu teman....

cuma cinta datang kemudian...

kau sangka akan berpanjangan...

tapi jodoh, Tuhan yang tentukan...

bila cinta tiada, hubungan teman berantakan...

benci jadi alasan..teman putus ditengah jalan...


kau simpan dendam dan sakit hati....

jauh dalam lipatan nurani...

kau biar busuk jadi dendam...

kau cuba lupa siang dan malam....


tapi apa guna sakit hati dan dendam...

kau tambah luka jadi lebih dalam....

cuba lupa dan maafkan...

hati kau akan jadi sejuk dan aman...


salah siapa kau atau dia...

semua itu Tuhan punya kerja...

kau kata salah dia....

tapi kau lupa diri sendiri kurang sempurna....


anggap saja musibah itu beri nikmat...

selepas tangis kau temui cinta yang sarat...

aku percaya itu.....


happy wedding, bro!!!
*sekadar gambar hiasan.. (T_T)


Thursday, July 2, 2009

MMSiinnnnggggg tanda sayang

aku masih ingat, first time aku pakai hp masa aku umur 19 tahun. Masa tu aku semester 3 amik diploma. Aku beli hp Nokia 32 seposen. Gila oudated sebab time tu semua orang dah meroyan sana sini pakai Nokia 33 ten. Tapi aku tak kisah pon. Sebab aku tak minat sangat. Aku beli pon sebab time tu ex-bf aku curang pegi kol & sms awek lain. aku bajet konon lepas aku ada hp, nnt dia tak kol awek lain dah....gila bodoh punya idea jahil.....Gggrrrrrrrr....

sejak tu aku terjebak dalam kancah telefon bimbit nih. tp aku tak de la smpai sanggup kumpul duit nak beli hp mahal2 @ yang paling 'in' dalam pasaran. sbb aku ni cuai. beli beribu pastu aku tertinggal kat atas meja kedai mamak la, jatuh kat jalan raya la, mcm2 tragedi lagi lahh... rugi rugi...

kira aku jenis 'tak-bawak-hp-pegi-keje-pon- tak-mati'

jadi aku beli untuk keperluan sahaja...asalkan aku boleh call dan sms, sudah.... jadi seingat aku, aku pakai satu-satu hp sampai la ke hujung hayat hp tu.... sampai rosak.... baru beli baru...

Al-kisahnya sekarang aku pakai hp soni erikson. hadiah dr suami. sebab hp aku rosak masa kenduri kawen kami dulu...lgsung tak boleh 'on'.... dah sampai ajal dia.... :(

hp soni erikson ni boleh MMS.... dan untuk pertama kalinya aku boleh hantar gambar muka sendiri pada orang lain.... dulu masa bercinta hp tak canggih, jadi cuma boleh sms hari2... sekarang dah kawen baru boleh guna MMS, jadi kami somi istri selalu MMS muka sendiri waktu keje... muka masa meeting.... muka masa taip surat...muka masa bengang dengan boss...

baru tadi aku terima MMS dari suami...

dia hantar ini....

katanya jangan mengantok sebab usus kami bercantum jadi nnt dia turut mengantok..

aku gelak...sebab dia reply MMS yang aku hantar semalam...


aku hantar muka mengantok masa meeting ...ZZzzzzZZZzzz...

jadi kerana nak kutuk dia hantar MMS outdated....

aku hantar ini...


aku kata - hahahahah.... tu MMS semalam laa...tu la hp tak canggih...
Naahhhh!!!! amek ni gambar ketiak Mirul

Lepas tu dia reply balik....


dalam hati aku kata - Eeeeeee.....muka comel betul......
Rasa macam nak jatuh cinta seribu lapan puluh enam juta kali.....

nak reply balik dengan hantar muka yang lebih comel tp hp aku pulak habis bateri...






ampehhh....







Sunday, June 28, 2009

jurugambar yang hot stuff


sekali lagi hujung minggu yang sibuk...

sabtu aku ada Bengkel Suri Kelas Masakan...

ahad pulak Bengkel Kraftangan Sulaman Riben...



.... kerja aku mmg macam tu.... (T_T)"

aku selaras event untuk komuniti di Putrajaya... ada macam2... dan aku rasa komuniti Putrajaya ni memang bertuah... semua event2 yang aku anjurkan kadang2 belanjanya beribu.... tp yuran yang dikenakan cuma rm15 laa....rm10 laa.... murah wehhh....

dan kerana kerja macam2 orang aku jumpa....pelbagai status.. perangai...sikap....golongan... semua tu buat aku belajar lagi banyak....

dan cakap pasal belajar...

semester baru dah bermula...aku dah semester 6.... wooohoooo..... tp dek kerja punya pasal kelas pertama terpaksa ponteng...hehehehe...... ok... aku janji semester ni mesti rajin buat assignment awal2...tak mo last menet...sebab semester ni final exam berkemungkinan jatuh bulan Oktober..... tarikh jangkaan aku bersalin pulak bulan September... hohohohoho...memang sengaja cari nahas kau yani.... tahu nak bersalin tetap nak ambik peksa....

tapi mesti belajar rajin2.....supaya anak tersenyum bangga ketika lahir.... dan boleh sama-sama ambil gambar pakai jubah graduasi tahun depan.... ohhh... itu penguat semangat...

berbalik kepada cerita hujung minggu yang aku habiskan dengan menguruskan bengkel-bengkel bersama komuniti Putrajaya tersayang... Suami cuba isi masa lapang dengan aktiviti yang berfaedah... belajar menjadi jurugambar yang hot stuff... (^_^)

kawan-kawan dari reyanz crew turun Putrajaya untuk kelas yang dihadiri sesama mereka... memang jurugambar kesayangan kami somi istri sbb mereka ini lah yang menjadikan kenangan kasih sayang kami di hari bahagia begitu OMG-aku-jadi-perasan-diri-sendiri-cantik...... hahaha...

bukan nak memuji berlebihan...aku kenal reyanz crew pon melalui internet...ye lahhh...bila kau nak kawen zaman-zaman sekarang ni, internet memang dah jadi macam nilai3 atau padang besar.... semua ada seyhhh...kau google je.... dari kad jemputan sampai la ke bunga telur...

jadi masa bekerja di pejabat pon terisi bukan...dari kau dok melangut je...hehehe....

aku jumpa ini milik anak muda bernama redza...wife dia sama nama dengan aku - Yani... sama nama tapi tak sama comel...Yani Redza lagi comel lahhh....Yani fuad muka sekarang dah gemuk dagu bercantum dengan leher...Grrrr..... ok berbalik pada topik asal..... Pakej yang aku ambik tu untuk Pre-Wedding...murah gila babeng aku tak tipu.....cuma RM199 sahaja.... aku sengaja ambik sebab suami aku time tu suka menggelabah depan kamera.....jadi kerana bimbang gambar kawen kelihatan seperti senyuman palsu, aku ambik pakej tu sebagai latihan untuk senyum ikhlas depan kamera.... oleh kerana pakej sangat murah, jadi aku fikir ---> mesti dia antar sorang je photographer.....tak kesahlah kan....kena la dengan harga.....

TAPI...

bila aku jmpa redza kat depan bangunan JPM masa hari yang dijanjikan.... ada 2 jejaka tak kurang hensem bersama-sama dia....ok, kali ni aku fikir macam ni ----> owhh... ni tukang pegang payung atau kawan2 dia saja datang menyibuk....... rupa-rupanya, ketiga-tiga tu la photographer aku untuk hari tu.... Redza + Adi + Nik..... dah la ramai, lepas tu sorang2 macam tiada emas atau perak didalam mulut...asyik bercakap dan gelak ketawa macam kami dah kenal seumur hidup.... heheheh...so sesi bergambar memang meriah + happening.... senyuman memang ikhlas sepanjang petang tu....


bergambar ditengah lalang pon tak mengapa...senyum tetap ikhlas...


sebab hati bahagia dan jurugambar kacak pula....

tp memang aku puas ati.... bila dapat full album lagi lah senyum dan sengih bergilir2 ambil tempat dibibir munggil aku dan suami.....

jadi aku sekali lagi dapatkan khidmat mereka masa kenduri belah suami.... kali ni Redza + Adi + Ben pulak yang datang.... Redza + Adi memang kami dah kawtim...Ben walaupun pertama kali jumpa dah riuh rendahkan kedai mak andam aku masa ari tu....


dan keputusan tu memang tepat...

mereka memang terbaikkkk dalam kelas tersendiri....

satu tips buat kamu yang ingin berkahwin n mencari photographer.... pastikan ada chemistry antara kamu dengan sang jurugambar.... kenal terlebih dahulu....kalau boleh jumpa jurugambar sekurang-kurangnya sekali sebelum majlis berlangsung....lebih-lebih lagi jika kamu atau pasangan pemalu orangnya....

bukan apa...keselesaan yang wujud antara kamu pasti membantu senyuman yang lebih natural... ohhh...itu apa yang aku rasa lahhh...mcm aku, suami dan reyanz crew dah jadi geng sekarang.....sebab dorang sempoi.... dan paling penting langsung tak double standard...ye lahh.. aku dan suami ni orang kampung....buat majlis pon bukan kat dewan-dewan besar...tapi layanan dorang mmg first class beb...aku ingt lagi, masa photoshoot kat majlis belah suami di Baling... kami konon-konon nak meredah sawah...jadi berjalan dengan kasut tumit tinggi memang bukan idea yang baik...jadi aku pakai selipar...tp masa nak capture gambar kena pakai heels la kan.... dorang tak bagi aku pegang heels tu ok...dorang tolong bawakkan...segala payung, handbag, bunga atau apa saja..... semua nya dorang uruskan.... kata dorang ----> ini hari besar korang... biar kami jadi kuli..... hehehehhehe.... and all this simple thing brings a big meaning to both of us...

ok la.....cukup aku membesarkan punggung jurugambar-jurugambar hot stuff ni....


korang memang best laa......

Thursday, June 25, 2009

nama aku ada lagu

tiba-tiba aku jumpa lirik lagu tajuk 'Haryani'. lagu ni kumpulan PURPLE yang nyanyi.... korang kenal ke kumpulan tu??? confirm tak kenal.... tp mmg lagu ni pernah ada...betul...aku tak tipu....


haryani - purple

Ini ada kisah cinta dua hati
Kisah duka temanmu yang sejati
Pulangkan cintaku oh kasih
Kasihku senyummu abadi... ooo...

Haryani
Pulanglah oh kasih di sisi
Haryani
Pulanglah oh kasih oh dewi

Kini kurindu tawa dan tangismu
Tak sanggup aku begini
Senyum dan manja kini abadi
Di hati oh kasih

Jangan kau persiakan... ooo
Jangan begini
Jangan kau dustakan... ooo
Jangan akhiri

Kurindu senyummu... oh kasih
Kasihku senyummu abadi
Haryani


hehehe...terasa nama aku komersial....perasan kau yani.... :P

minggu VOGUE

last weekend punya masa bg aku tak cukup 24 jam sehari... banyak yang tak sempat nak buat masa balik baling... haihh...


but at least, lepas gak rendu kat family mertua...




sempat gak main masak2 ngan adik2 ipar.... buat steamboat cucuk-cucuk....





jumpa kesayangan yang dua orang ni.....




tambah lagi dua orang kesayangan kat umah mak mentua...baby2 baru.... lupa nak cakap, mak mentua mengasuh anak-anak jiran.... dua orang yang di atas tadi kira senior....yang bawah ni pulak masih junior... boleh buli, sbb terlalu comel....



tapi cuti smpai Isnin sahaja... tak banyak masa, jadi aku sesah makan durian + rambutan + manggis + air kelapa muda dengan bersungguh2.....

pastu tergesa2 balik Putrajaya.. sebab selasa aku ada Majlis sambutan hari ibu - PUSPANITA.. oleh kerana diri sendiri selalu ada keyakinan yang tinggi lalu masuk pertandingan 'MAMA VOGUE'.. kategori bagi ibu-ibu mengandung... aku rasa comel betul kategori ni...semua peserta memang vogue dengan baju mengandung.. dah la semua makan banyak untuk dua orang...(T_T)

tp event2 begini mmg bagus sbb time ni la nak melawa sikit kannn..... klau tak setiap hari muka mcm gambar2 gemuk aku kat atas tadi tu... (^.^)



jadi bila semua orang datang pakai baju cantik2... takkan nak pakai selekeh dengan perut buncit..... tak senonoh kau yani....jadi pakai elok sikit..... (^_^)V

ohhhh...gambar sewaktu event tiada dalam simpanan.... ini cuma gambar posing di rumah sebelum ke majlis... ye lahh... photographer peribadi ku berjantina lelaki...PUSPANITA untuk org pompuan je..... hehehehe


Thursday, June 18, 2009

siapa yang manis??

esok nak balik baling!!!!!!

nak jmpa mak mentua + bapak mentua... dah lama tak jmpa...renduuuu....

nak jmpa ipar duai....

nak makan cendol + laksa + mee goreng + putu mayam + nasi lemak + burger masjid...

nak tengok kambing + lembu. walaupon sebenarnya aku takut dorang sondol...

nak duduk dalam keta 3-4 jam bersama suami.... borak + tido + borak + tido + singgah RnR + sambung tido.....

nak packing baju banyak2 mcm nak pindah sana terusss....

nak round pekan baling....ni aktiviti yang akan buat setiap hari disana....

nak g mkn buah kat kebun tok + kat tepi umah PIL... heaven seyhhhh mkn buah petik dr pokok..

nak buat macam-macam....

sebab aku dan suami dah lama tak balik baling..... sian ekk suami...

dah la aku janji nak cuti smpai selasa... pastu ada event PUSPANITA plakkkk...... dah cancel cuti selasa....

pastu aku esok kena g keje dulu...ada bengkel seni hiasan laman kat UPM.... abih keje baru balik baling.....

haihhhh.... aku rasa bersalah gila.. :(

keje aku tak la sibuk macam menteri2...cuma aku byk event nak handle...

keje seronok..best...

tp kadang-kadang sibuk....tak de masa kat umah....

so bila fikir2..... rasa diri bertuah...sbb suami selalu menyibuk nak teman kemana-mana.... jadi kami selalu dekat... dia memang betul-betul kawan baik lahhhh....

Suami, kamu memang manis macam gula....

Wednesday, June 17, 2009

tiga kilo seploh ringgit!!!

aku memang bukan orang yang tinggi lampai atau bertubuh gebu.. apa lagi cun + cantik + cutting model atau apa saja..... jadi kamu jangan compare.... selesa je jadi diri aku sendiri... pendek + hitam pon tak apa.... janji aku ok saja...

bila ada makhluk Allah satu lagi itu hidup dalam rahim aku... perubahan fizikal mmg tak terlalu ketara... kandungan usia 5 bulan baru ada 'perut'...sebelum tu, kalau orang tanya...aku cakap - "perut aku tumpang kat suami..."

tapi semalam, masa check up 'kesayangan' kami. misi kat klinik tu check berat. ohhhh... berat aku dah 50 kilo....... ini memang pertama kali dalam hidup seyhhhh....sumpah aku tak tipu.... paling berat dulu pon 48 kilo. masa lepas SPM(V).... jadi aku pon dah join suami la...jadi si gemuk... (*_*)

tp semuanya sehat yaaa....jadi aku syukur...


ok...cuma gambar perut + kaki.... yang lain2 kelihatan tidak senonoh.... (^.^)

Monday, June 15, 2009

macam gula aku rasa

menulis blog ni macam aku ada diari masa zaman sekolah2 dulu. diari yang aku cuma semangat nak tulis dalam seminggu pertama. lepas tu ntah mana-mana aku letak...

memang aku bukan jenis yang tersusun. selalu aku main hentam saja. hidup selalu spontan. tu kan lebih fun. konon lah..padahal aku cuma sedapkan hati sendiri. (^.^)

macam blog ni, ntah berapa lama masa aku ambik nak set up.. dah ada blog, bukan main payah aku nak upload entry pertama...ntah-ntah dalam blog ni cuma ada satu entry je...lepas tu aku buat tak tau je...

tp kadang-kadang menulis ni macam satu terapi... kamu rasa lega bila dapat luahkan apa yang kamu rasa... macam aku, perkara luah-meluah ni tak jadi isu sangat...aku ada kawan baik...suami sendiri.. :) dia boleh dengar apa saja... bila-bila masa... aku pelik bila dia tak jemu...

jadi kenapa aku mahu ada blog??

siapa yang nak baca??

(**garuk kepala)

biar aku baca sendiri...

sebab sekarang aku sedang lalui fasa terbaik dalam hidup... aku mahu kenang sampai bila-bila...



manis kan??