Thursday, July 2, 2009

MMSiinnnnggggg tanda sayang

aku masih ingat, first time aku pakai hp masa aku umur 19 tahun. Masa tu aku semester 3 amik diploma. Aku beli hp Nokia 32 seposen. Gila oudated sebab time tu semua orang dah meroyan sana sini pakai Nokia 33 ten. Tapi aku tak kisah pon. Sebab aku tak minat sangat. Aku beli pon sebab time tu ex-bf aku curang pegi kol & sms awek lain. aku bajet konon lepas aku ada hp, nnt dia tak kol awek lain dah....gila bodoh punya idea jahil.....Gggrrrrrrrr....

sejak tu aku terjebak dalam kancah telefon bimbit nih. tp aku tak de la smpai sanggup kumpul duit nak beli hp mahal2 @ yang paling 'in' dalam pasaran. sbb aku ni cuai. beli beribu pastu aku tertinggal kat atas meja kedai mamak la, jatuh kat jalan raya la, mcm2 tragedi lagi lahh... rugi rugi...

kira aku jenis 'tak-bawak-hp-pegi-keje-pon- tak-mati'

jadi aku beli untuk keperluan sahaja...asalkan aku boleh call dan sms, sudah.... jadi seingat aku, aku pakai satu-satu hp sampai la ke hujung hayat hp tu.... sampai rosak.... baru beli baru...

Al-kisahnya sekarang aku pakai hp soni erikson. hadiah dr suami. sebab hp aku rosak masa kenduri kawen kami dulu...lgsung tak boleh 'on'.... dah sampai ajal dia.... :(

hp soni erikson ni boleh MMS.... dan untuk pertama kalinya aku boleh hantar gambar muka sendiri pada orang lain.... dulu masa bercinta hp tak canggih, jadi cuma boleh sms hari2... sekarang dah kawen baru boleh guna MMS, jadi kami somi istri selalu MMS muka sendiri waktu keje... muka masa meeting.... muka masa taip surat...muka masa bengang dengan boss...

baru tadi aku terima MMS dari suami...

dia hantar ini....

katanya jangan mengantok sebab usus kami bercantum jadi nnt dia turut mengantok..

aku gelak...sebab dia reply MMS yang aku hantar semalam...


aku hantar muka mengantok masa meeting ...ZZzzzzZZZzzz...

jadi kerana nak kutuk dia hantar MMS outdated....

aku hantar ini...


aku kata - hahahahah.... tu MMS semalam laa...tu la hp tak canggih...
Naahhhh!!!! amek ni gambar ketiak Mirul

Lepas tu dia reply balik....


dalam hati aku kata - Eeeeeee.....muka comel betul......
Rasa macam nak jatuh cinta seribu lapan puluh enam juta kali.....

nak reply balik dengan hantar muka yang lebih comel tp hp aku pulak habis bateri...






ampehhh....







4 comments:

HappyIrfa said...

amboi..memain balas membalas sms masa keje yer..repot kat bos kang..

tp akak cedih,hp buat hal..huhu

HappyIrfa said...

ops salah taip..mms bukan sms.

Ri said...

yep, mmg manis :) like this entry very much!

moga korang akan sentiasa slmt sejahtera dlm apa jua keadaan, baik susah, baik senang, dunia akhirat...

amiin

dibiuscinta said...

hehehe...gelak sendiri baca gelagat korang...besh lew..suami isteri mcm masih cintan cintun..semoga kekal la hendaknya perasaan tu ekh..